Provincies | Luckylocal
Home > Provincies

Winkels per provincie in Nederland

Utrecht

Utrecht, met een oppervlakte van 1.485 km², is een centrale provincie in Nederland. Utrecht biedt een gevarieerd winkelaanbod, van grote winkelstraten tot boetieks in sfeervolle steegjes. De provincie staat bekend om zijn uitgebreide winkelmogelijkheden en levendige sfeer. Met 6400 winkels is Utrecht een van de grootste gemeentes op het gebied van shoppen in Nederland.

Noord-Holland

Noord-Holland, met een oppervlakte van 2.670 km², herbergt de bruisende stad Amsterdam. De hoofdstad biedt een ongeëvenaarde winkelervaring, variërend van luxe boetieks in de Negen Straatjes tot grote warenhuizen op de Kalverstraat. Amsterdam staat bekend om zijn diverse winkelaanbod en unieke sfeer. De provincie telt meer dan 15.000 lokale ondernemers met leuke winkels.

Zuid-Holland

Zuid-Holland, de dichtstbevolkte provincie met een oppervlakte van 3.419 km², heeft steden als Rotterdam en Den Haag. Rotterdam biedt moderne winkelgebieden zoals de Koopgoot, terwijl Den Haag een mix heeft van chique winkelstraten en boetieks in de binnenstad. De provincie telt meer dan 19.000 lokale ondernemers met leuke winkels.

Groningen

Groningen, gelegen in het noorden, beslaat een oppervlakte van 2.960 km². De stad Groningen is de grootste stad in de provincie en heeft een bruisend winkelcentrum met een gevarieerd aanbod van winkels en boetiekjes. Het historische stadscentrum en de levendige sfeer maken het winkelen in Groningen een unieke ervaring. De provincie telt meer dan 1.000 lokale ondernemers met leuke winkels.

Friesland

Friesland, gelegen in het noorden van Nederland, beslaat een oppervlakte van 5.749 km². Leeuwarden is de hoofdstad en heeft een rijke geschiedenis. Het biedt een mix van cultuur, winkels en restaurants. Met zijn historische binnenstad en moderne winkelgebieden is Leeuwarden een winkelparadijs in Friesland.

Overijssel

Overijssel, met een oppervlakte van 3.427 km², heeft steden zoals Zwolle en Enschede. Zwolle heeft een gezellig stadscentrum met diverse winkels en boetieks. Enschede biedt een mix van moderne winkelcentra en authentieke markten, waardoor er voor elk wat wils is. De provincie telt meer dan 19.000 lokale ondernemers met leuke winkels.

Drenthe

Drenthe is een provincie in Nederland met een oppervlakte van 2.680 km². De provincie heeft prachtige natuur en is bekend om zijn hunebedden. Assen is de hoofdstad van Drenthe en heeft een mix van historische en moderne invloeden. Met zijn vele winkels en voorzieningen biedt Assen een aangename winkelervaring voor zowel inwoners als bezoekers.

Flevoland

Flevoland is de jongste provincie van Nederland, grotendeels gewonnen op het IJsselmeer. Met een oppervlakte van 1.419 km² is het een gebied van water en nieuwe steden. Lelystad is de hoofdstad van Flevoland en biedt diverse winkelcentra en winkelstraten, waaronder het Batavia Stad Fashion Outlet.

Gelderland

Gelderland is de grootste provincie van Nederland, met een oppervlakte van 5.136 km². Arnhem en Nijmegen zijn bekende steden binnen de provincie. Arnhem heeft diverse winkelgebieden zoals het Modekwartier, terwijl Nijmegen een levendige binnenstad heeft met talloze winkels en eetgelegenheden.

Limburg

Limburg, in het zuiden van Nederland, heeft een oppervlakte van 2.152 km². Maastricht, de hoofdstad van Limburg, staat bekend om zijn sfeervolle winkelstraten en diverse boetiekjes. De stad biedt een mix van cultuur en winkelmogelijkheden, waardoor het een geliefde bestemming is voor shoppers.

Noord-Brabant

Noord-Brabant is een provincie met een oppervlakte van 4.919 km². Eindhoven en ‘s-Hertogenbosch zijn prominente steden in de provincie. Eindhoven heeft moderne winkelcentra zoals de Heuvel Galerie, terwijl ‘s-Hertogenbosch een historische binnenstad heeft met een scala aan winkels en speciaalzaken.

Zeeland

Zeeland, met een oppervlakte van 1.788 km², staat bekend om zijn kustlijn en watersport. Middelburg, de hoofdstad, heeft een historische binnenstad met diverse winkels. De combinatie van cultuur, natuur en winkelmogelijkheden maakt Zeeland uniek.