Amsterdam | Luckylocal
Home > Amsterdam

Amsterdam

Meest bekeken

Winkelen in Amsterdam

Of je nu een ruim budget hebt of wat meer op je uitgaven moet letten, Amsterdam biedt voor iedere shopper volop mogelijkheden. Wat Amsterdam zo leuk maakt, is dat je er voor elk budget wel iets kunt vinden. Van grote winkelcentra en gezellige markten tot luxe merken en betaalbare kleding, Amsterdam heeft het allemaal te bieden. Het hart van de stad strekt zich uit over het centrum, maar je vindt ook in andere delen van de hoofdstad diverse grote en kleine winkelcentra.

P.C. Hooftstraat

Voor degenen met diepe zakken is winkelen in de P.C. Hooftstraat een must. Deze straat staat bekend om zijn exclusieve winkels en gerenommeerde merken zoals Chanel, Hermes, Cartier, Hugo Boss en Armani. De winkels hier hebben ofwel een prestigieuze naam of onderscheiden zich door uitmuntende klantenservice. De herenzaak Oger is bijvoorbeeld beroemd, waar de welgestelden al jarenlang hun maatpakken laten maken. Het is dan ook geen verrassing dat je tijdens een wandeling door deze straat vaak beroemdheden zult tegenkomen.

Kalverstraat en Leidsestraat

Het is geen toeval dat deze twee straten de duurste zijn in het bordspel Monopoly. De Kalverstraat en het Leidseplein behoren tot de belangrijkste winkelstraten van Amsterdam, en misschien wel van heel Nederland. Hier hebben alle grote merken hun eigen winkels en zijn vrijwel alle grote winkelketens vertegenwoordigd. Het is dan ook altijd druk, met toeristen die de straten op elk moment van de dag bevolken. Hoewel je hier geen speciale of unieke winkels zult vinden, is het aanbod van diverse winkels enorm.

De Negen Straatjes

De Negen Straatjes is een trendy en opkomend winkelgebied in Amsterdam, dat zich uitstrekt van de Gasthuismolensteeg tot de Wijde Heisteeg, de Runstraat en weer terug naar de Reestraat. In dit gebied vind je vooral leuke boetiekjes, met weinig grote ketens. Hier tref je veel jonge ontwerpers, winkels vol hebbedingetjes, mooie kledingzaken en nog veel meer. Als je niet van standaardketens houdt, kun je hier zeker je hart ophalen. Naast de vele winkels zijn er ook kleine bistro’s en koffietentjes te vinden.

Waterlooplein

Voor unieke tweedehands vondsten moet je naar het Waterlooplein gaan. Elke dag, behalve op zondag, is er een grote vlooienmarkt te vinden. Hier kun je de leukste oude spullen en curiosa ontdekken, van oude platen en boeken tot bijzondere vintage kleding en prachtige snuisterijen uit grootmoeders tijd. Het Waterlooplein biedt een mix van oud en nieuw, kunst en kitsch. Het is een geweldige plek om een origineel souvenir te scoren of een paar vintage legerkisten te vinden.

Albert Cuyp

De Albert Cuypmarkt bestaat al meer dan honderd jaar en is een icoon in Amsterdam. Elke dag, behalve op zondag, kun je deze gezellige markt in het hart van de stad bezoeken. Hier vind je een breed scala aan verse producten, zoals bloemen, groenten, fruit, vis en meer. Je kunt ook genieten van heerlijke Hollandse kazen en diverse kraampjes met smakelijke hapjes zoals Churros en andere lekkernijen. Het is heerlijk om langs de marktkraampjes te slenteren terwijl de marktkooplieden luidkeels hun waren aanprijzen.

Het Spiegelkwartier

Het Spiegelkwartier is een wijk vol kunst- en antiekwinkels. In deze prachtige historische buurt, tegenover het Rijksmuseum, vind je meer dan honderd zaken waar je schitterende schilderijen en antieke meubels kunt ontdekken. Als je op zoek bent naar een onontdekte Rembrandt of dat ene speciale antieke stuk, ben je hier zeker aan het juiste adres.

Villa Arena en Amsterdamse Poort

Buiten het stadscentrum vind je enkele grote winkelcentra. In de buurt van het Amsterdam Bijlmer station en de Arena zijn diverse winkels te vinden. Villa Arena is een groot winkelcentrum met vooral interieurwinkels, met een opvallend ontwerp van glas en staal. Op het plein naast de Arena vind je grote ketens zoals Decathlon. Als je een stukje verder loopt, kom je bij de Amsterdamse Poort, opnieuw een groot winkelcentrum met diverse winkels. Door de multiculturele omgeving vind je hier naast typisch Nederlandse winkels zoals de Hema ook een diversiteit aan culturele items, zoals Afrikaanse jurken naast de vertrouwde Hema rookworst.