Lokaal winkelen in Amersfoort | Lucky Local
Home > Amersfoort

Welkom in Amersfoort!

Dagje shoppen bij lokale winkels in Amersfoort? Dan wil je natuurlijk wel weten waar de leukste winkels in Amersfoort zijn. Ontdek alle winkelgebieden voor een geslaagd dagje shoppen!

Blur Amersfoort

Heerlijk struinen in allerlei mooie en kleurrijke producten van grootendeels lokale afkomst. Geniet bijvoorbeeld van duurzame koffie.

Kroast Amersfoort

Kroast is een trendy all-day cafe restaurant. Bij ons kun je lunchen, borrelen of genieten van onze heerlijke diner gerechten.

Wereldwinkel Amersfoort buitenkant

Wereldwinkel Amersfoort

Ontdek de mooiste lokale producten hier in Amersfoort! Bij wereldwinkel Amersfoort koop je lokale producten uit bijvoorbeeld Madagascar. 

Alle winkels in Amersfoort op één rijtje

Wil je alle Amersfoortse winkels bekijken in het winkeloverzicht van Amersfoort?
Bekijk ze gemakkelijk via deze knop: 

Ken jij een van deze winkels al?

Wereldwinkel Amersfoort buitenkant

Muziek luisteren kan je bij Velvet Music

Wil je op de hoogte blijven van alle winkels bij jou in Amersfoort?
Wordt (gratis) lid van onze social community!

Wil je jouw lokale winkel toevoegen aan Lucky Local? Meld je vandaag nog aan en doe mee! Zo sta jij ook tussen alle winkels bij jou in Amersfoort.

De winkelstraten in Amersfoort

Ontdek de leukste winkels in de winkelstraten van Amersfoort. Grote winkelketens, speciaalzaken en authentieke, zelfstandige zaakjes; je koopt gemakkelijk bij de leukste winkels in Amersfoort. Iedere winkelstraat heeft zijn eigen thema en winkelaanbod. Zo vind je natuurlijke producten in de Krommestraat, vintage producten op de Isselt of ga werelds winkelen op de Kamp. 

Alle winkelstraten die wij laten zien:

  • De Riddergang
  • Sint Jorisplein
  • Langestraat
  • De Krommestraat
  • De Kamp
  • Eemplein
  • Sint Jorisplein
  • Leusderweg
  • Utrechtseweg
  • Isselt
Een digitale rondleiding langs alle locals in Amersfoort
De winkels in de Hof in Amersfoort Winkelcentrum Leusderweg Winkelcentrum de langestraat Winkelcentrum Amersfoort Sint Jorisplein Winkelcentrum de Riddergang Plein de hof

Leuke bezienswaardigheden in Amersfoort

De korte gracht van Amersfoort

Klein beetje historie van Amersfoort​

Amersfoort heeft een middeleeuwse binnenstad met prachtig behouden gebleven stadshuizen. Te herkennen aan de verschillende gevel boorden.

Geschiedenis binnenstad Amersfoort

Amersfoort is de tweede stad van de provincie, gelegen aan de voet van de Utrechtse Heuvelrug. De oudste vermelding van de nederzetting dateert uit 1028. Amersfoort is gebouwd bij een voorde of oversteekplaats in het riviertje de Eem (Amer) en ontleent hieraan zijn naam. De bevaarbare Eem vindt haar ontstaan in het samenvloeien van een groot aantal beekjes, die komend van de westzijde van de Veluwe hun weg vervolgen door de Gelderse Vallei. Toen de nederzetting ontstond, maakte de Eem, naar men vermoedt, een oostwaartse bocht. Die bocht zou nu nog terug te vinden zijn in het beloop van Zuidsingel (ten oosten van de Kortegracht), Weverssingel en Havik. Door een verdwenen bedding ten oosten van het Spui stroomde het riviertje ten slotte in noordwestelijke richting naar de Zuiderzee. De voorde bevond zich waarschijnlijk bij het Havik. Daar kruiste de Bloemendalsestraat – als onderdeel van een oude noord-zuidroute – de Eem. Al voor 1200 had de bisschop van Utrecht in Amersfoort een hof, dat voor hem door de heer van Amersfoort werd bestuurd. Het bisschoppelijke hof moet ongeveer het gebied hebben ingenomen rond Groenmarkt, Appelmarkt en Papenhofstede. Dichtbij ontwikkelde zich een nederzetting van koop- en ambachtslieden. Het oudste deel daarvan lag waarschijnlijk tussen Havik en Krommestraat. Vervolgens werd de Maat bewoonbaar gemaakt, een weiland binnen de begrenzing van Langestraat, Zuidsingel en Kortegracht, en ten slotte de Breul, het lage moerassige gebied aan de overzijde van de Lange- en Kortegracht. Deze gracht, die de Eembocht afsneed, moet omstreeks 1200 zijn gegraven.

Welkom terug
!

[smartslider3 slider=”8″]

Winkelen in Amersfoort

Eten

Fruit
Kaas
Brood

Drinken

Thee
Koffie
Fruitsap
Smoothies
Bier
Wijn

Kleding

Broeken
Truien
Sokken
Schoenen
Jurken

Zie je je naam nog niet in de begroeting staan? Meld je aan en je naam komt hier ook 🙂

Berichten
Verlanglijstje voor lokaal winkelen op Lucky Local
Favorieten
Inloggen

De leukste lokale nieuwtjes

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is balk-3-1024x8.png

Recent bekeken producten

Lokale aanbiedingen

Winkelen in Amersfoort
Lekker vanuit huis je winkelbezoeken voorbereiden en de leukste aanbiedingen, nieuws en acties altijd meekrijgen? Volg je favoriete winkels op Lucky Local!

[yith_wcwl_wishlist pagination=”no” per_page=”5″ wishlist_id=””]